joi, 31 decembrie 2009
vineri, 25 decembrie 2009
duminică, 28 iunie 2009
TEHNICI DE MASAJ 2

O scurta informare despre tehnicile de masaj mai cunoscute
Dati click in partea dreapta sau stanga a imaginii pentru schimbare si puteti citi despre tehnicile mai importante, in care atingerea umana este esentiala.
LUMINA SI IUBIRE!
ALEXANDRA HINDA
miercuri, 17 iunie 2009
EXERCITII PENTRU TERAPEUTI SI NUMAI...



sursa: internet
marți, 16 iunie 2009
MASAJ SI AUTOMASAJ


sursa:internet
joi, 11 iunie 2009
DARURI...

Alte filmulete video cu practica masajului Shiatsu puteti urmari la http://healing-alexandra-hinda-energy.blogspot.com/ un blog in care am strans din darurile oamenilor si la randul meu le daruiesc celor ce au nevoie de ele.
LUMINA SI IUBIRE
ALEXANDRA HINDA
MASAJUL SHIATSU





|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Masajul Shiatsu este una din tehnicile de masaj ce vin din Orient, din Japonia. O traducere mai aproape de un sens inteles de noi romanii, ar fi "exercitare de presiune aspra puncteloe cheie"
Ca instrumente de lucru se folosesc degetele ajutandu-se si de respiratie. Este o tehnica cu o atingere fina, dar cu rezultate benefice si penetrare energetica in interior. Foloseste diferite manevre dupa cum veti urmari si in filmuletele video ce vi le-am postat mai jos. Shiatsu este o tehnica de masaj din Japonia si foloseste combinarea tehnicilor de masaj oriental cu notiuni moderne de anatomie si fiziologie din medicina moderna. Datorita atingerii cu transmitere mult interiorul corpului, se poate spune ca este acupunctura fara ace. Pe un principu asemanator se lucreaza si cu presopunctura.S-a raspandit rapid datorita efectelor benefice in timp scurt , in Statele Unite si Europa. Efectele masajului Shiatsu se vad repede prin faptul ca echilibreaza psihic si emotional, avand efecte deosebite in prevenirea, alinarea sau vindecarea unor suferinte de natura fizica. Manevrele folosite in masajul Shiatsu sunt tehnici de aplicare de presiune cu degetele, palmele sau cotul in punctele de acupunctura. Secundar, sunt folosite tehnici de stretching, tehnici de eliberari neurocraniene si tehnici din masaj clasic suedez. Inca un avantaj pe care il are masajul Shiatsu este ca poate fi practicat aproape oriunde. Dar ideal este sa fie facut intr-o sala speciala, unde poate fi amenajat un loc in acest sens. In mijlocul naturii ar fi bine sa se evite sedinte de masaj, pentru ca atunci cand se lucreaza in aer liber, simturile sunt mai solicitate, ceea ce afecteaza si puterea de concentrare a practicantului
|
|
|
|
|
|
|
|
sursa:internet
luni, 1 iunie 2009
Mamici, copii... LUMINA VIETII





Suntem in data de 1 iunie 2009. Azi sarbatorim copii si copilaria, in acesta situatie si pe toti ce au redescoperit copilul interior. LA MULTI ANI ! Indiferent ce varsta aveti,la un moment dat ati fost si voi copii, ati simtit respiratia plina de iubire a mmamei, i-ati simtit mirosul
( mirosul mamei mele ramane intotdeauna asociat cu Lacramioarele de padure, era apa ei de colonie preferata), i-ati simtit sarutul dulce ... ei?... da! ... ati simtit si cate o palmuta cand nu ati fost in cele mai bune stari... Indiferent cum ar fi, mama ramane cu o legatura indestructibila fata de copilul ei. Dintotdeauna si pentru totdeauna. Asta nu inseamna sa minimalizam rolul tatalui in viata copiilor. Ei, copii nostri sunt tata si mama deopotriva. Indiferent ce se intampla in viata de cuplu ( sot - sotie) mama si tata sunt una in copilul lor( sau copiii).
Va mirati de ce intr-n blog de masaj scriu despre toate acestea intr-o zi ca 1 iunie. Copilul este facut din mama si tata. Si atunci sa sarbatorim VIATA.
MASAJUL PRENATAL
Masajul inca este considerat, in unele orase a tarii ca fiind un moft, si un aceasta situatie multe din mamicile care ar putea sa si usureze perioada de sarcina daca ar apela la masaj, inca o simt ca o povara.
Doresc sa atrag atentia, prin acest mic articol, ca o mare parte din vina o au si persoanele care au grija de partea medicala a femeilor insarcinate. Tuturor, le dedic acesta interventie a mea, pentru ca sunt femeie, sunt mama, sunt tehnician in masaj si in curand devin bunica. Si pentru ca stiind foarte bine ce efect benefic are masajul, nu imi permit sa le iau acestor fiinte minunate ce dau viata copiilor nostri, clipele de maxima relaxare, si de ce nu- rasfat, in perioada de sarcina.
In experienta pe care o am in acest domeniu, al masajului, pot sa va comunic ca am avut nenumarate persoane care in timpul sarcinii, si mai ales atunci, au solicitat sedinte de masaj.
Sedintele de masaj executate de catre un profesionist( si aici ma refer la cei care sunt dedicati meseriei si nu cei care din intamplare sau plictiseala au facut vreun curs) ajuta organismul gravidei sa elimine toxinele, inlatura tensiunea, starea de armonie instalandu-se la cotele cele mai inalte.
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) defineste sanatatea ca fiind „starea de bine fizica si psihica“, obiective realizate de masajul somatic.
Si astfel, masajul in timpul sarcinii incepe sa revina la normal. Este foarte important ca terapeutul sa aibe cunostintele necesare despre transformarea corpului femeii in perioada de graviditate, pentru ca, doar o pregatire in masaj clasic nu este suficienta si nici niste notiuni anatomice de baza intrucat, anatomia femeii gravide se schimba mult in decursul a celor 9 luni.
Deasemenea sunt absolut necesare cunostinte despre schimbarile fiziologice care apar la femeia gravida. Bineinteles ca sanatatea mamei din toate punctele de vedere, influenteaza si sanatatea fatului.
Diferenta intre masajul clasic de relaxare si masajul la femeia insarcinate consta in faptul ca anumite manevre trebuie executate cu multa finete , pozitia trebuie adaptata la cerinta femeii insarcinata, in functie de evolutia sarcinii. Indiferent ce pozitie adopta femeia gravida, terapeutul trebuie sa tina seama, ca pozitia ei trebuie sa favorizeze circulatia de intoarcere, cea venoasa si cea limfatica atunci cand se sta cu fata in sus. In rest este nevoie de o compatibilitate intre cei doi si conditiile necesare pentru o buna efectuare a sedintelor de masaj.
Beneficiile sunt extrem de mari. Femeile cu care am lucrat in timpul sarcinii au sesizat: o stare de voie buna si relaxare, o pofta de mancare normala fara exagerari, articulatii flexibile, picioare fara umflaturi, celulita absenta, ingrasare absenta- doar cea in limitele normalitatii, nastere usoara cu un travaliu scurt, recuperarea dupa nastere mai rapida, parul nu cade, nu au pete pe fata , corpul este armonios cu o piele sanatoasa fara vergeturi, lactatie normala si... extrem de important COPILUL este sanatos, creste normal, si starea mamei ( cand uneori se intra intr-o depresie postanatala) este foarte buna.
Copii si mame, sa fiti sanatosi, armoniosi pentru ca terapia prin masaj pe langa mannevrele folosite, transmite si dragostea terapeutului pentru miracolul vietii ce sta sa vina la viata..
MASAJUL COPILULUI NOU NASCUT
Pe langa beneficiile specifice masajului, in perioada de 0-12 luni se intareste relatia nou nscutului cu parintii.
Reguli de baza:
- Camera in care se desfasoara masajul trebuie sa fie bine incalzita pentru a se evita imbolnavirea copilului. Inainte de a incepe masajul, asigura-te ca ai totul la indemana, adica uleiul sau lotiunea hidratanta, servetelele, scutecul nou sau orice alt obiect de care ai putea avea nevoie.
- Pielea copilului este foarte sensibila si placerea lui se poate transforma rapid in lacrimi daca il ranesti chiar si usor. In situatia acesta bijuteriile trebuies indepartate si unghiile taiate foarte scurt.
- Este bine sa asezam copilul pe o suprafata moale, curata si calda, de exemplu o paturica sau un prosop asezat pe pat.
- Se foloseste un ulei special pentru bebelusi, sau ulei de masline fiert si racit. Uleiul se tine un timp in palme pentru a se incalzi, altfel copilul se poate speria
- Maseaza-l cu miscari delicate dar ferme, ale palmelor si degetelor. Pe abdomen si piept miscarile sunt circulare, ca o mangaiere usoara, pe umeri cu tendinta de ocrotire, pe picioare se folosesc miscari de sus in jos, iar pe spate invers.
- Apasarile sunt usoare si prin alunecare, iar in zona coloanei vertebrale cu multa atentie
- E foarte bine daca in timpul masajului se vorboste cu el , sau chiar se pune un fond muzical in cazul in care vocea nu te ajuta. Daca masajul il executa o persoana straina de copil , mama trebuie sa fie in permanenta langa el.
- Nu se unge fata copilului si mare atentie la gura si ochi.
- Dupa masaj, copilul este invelit intr-un prosop curat. Si bineinteles tinut putin in brate
- Masajul se executa in perioada de veghe si nu inainte sau dupa masa
- Masajul trebuie sa dureze cateva minute intrev 5-10 minute

- Pentru eliminarea gazelor, se maseaza stomacul cu palmele, folosind miscari circulare, in sensul acelor de ceasornic cu miscari ferme.
- Pentru constipatie, se intinde copilul pe spate, si se apuca un piciorus cu o mana, iar cu cealalta se maseaza partea din spate a coapsei, coborand incet pana la calcaie. Apoi la celalalt picior.
- In cazul racelilor, durerea de cap este alungata, masand usor nasul. Se aseaza degetul mare intre sprancene si se coboara pe nas. Apoi, degetul pe fruntea bebelui, de la o tampla la cealalta si se repeta cele doua miscari de cateva zeci de ori. Se mai poate masa tamplele cu miscari circulare. Pentru a ajuta la desfundarea nasului, se pun doua degete pe frunte, deasupra nasului, apoi prin alunecare pe partile nasului, catre nari si de-a lungul obrajilor, catre urechi. Se repeta.
- Pentru relaxarea musculara, copilul este asezat pe burta si prin alunecare mainile trec pe spatele lui, de la umeri pana la fese, de o parte si de alta a coloanei vertebrale. Mare atentie sa nu se apese prea tare pe coloana! Apoi i se "ruleaza" fiecare brat si picior intre mainile celui ce efectueaza masajul.
LUMINA si IUBIRE
Alexandra Hinda
sursa:internet
duminică, 24 mai 2009
TEHNICI DE MASAJ




Va redau ca titlul informativ tehnicile de masaj, pe care eu am bucuria de a le fi invatat, si le practic cu mare reusita in sanatatea si armonia oamenilor care vin la mine.
Masajul Yumeiho, Reflexoterapia, Masajul Terapeutic, Masajul de drenaj limfatic, Masajul cu bete de bambus, Masajul cu pietre vulcanice, Masajul cu role de jad, Masajul facial cu efect de lifting, Masajul de relaxare,Masajul energetic, Masajul ayurvedic, Masajul Cranio-sacral, Presopunctura, Masajul Shiatsu, Masajul pre si post natal, Masajul copilului de la 0-3 ani, Osteopatia, Calcatura Monahala, Masajul cu ierburi aromate (BIO), Masajul cu uleiuri calde, Hidromasajul, Reiki Masaj, Masajul Indian, Masajul anticelulitic, Masajul sportiv.
MASAJUL YUMEIHO
Una dintre primele tehnici de masaj invatate, este masajul Yumeiho, pe care in Romania este cunoscut ca MASAJ COXAL.El se bazeaza pe ideea ca oasele coxale au un rol important in viata armonioasa a omului, pentru ca daca temelia ( in cazul nostru oasele coxale) nu este dreapta, atunci tot scheletul ( coloana vertebrala), bineinteles picioarele si de fapt intregul schlelet osos, este afectat intr-o proportie mai mare, sau mai mica. Si daca trimiteti gandul ceva mai departe, toate organele nostre interne ar putea avea o deplasare de la locul normal. Si toate,.. de la oasele coxale care sunt plasate vicios. Ma voi ocupa indeaproape de MASAJUL YUMEIHO, atunci cand va veni momentul.
Alaturi aveti vedea imagini, care va pot reda cu mare exactitate legatura dintre durerile la nivelul coloanei vertebrale si diferitele probleme de sanatate, pe care le acuzam uneori. Daca suntem atenti la semnalele corpului nostru, si actionam in consecinta, putem sa avem sanatate si armonie la nivele inalte, pana la varste inaintate.
Pe curand,
ALEXANDRA HINDA
INCEPUTUL CALATORIEI...
Bine ati venit!
Sunteti pregatiti pentru a pleca impreuna, pe drumul cunoasterii artei masajului ? Fiti gata de start! Unu…doi … trei… si. Muzica va rog…
Dragi prieteni, va invit la o mica incursiune in lumea minunata a muzicii si impletirea vibratiilor ei, cu atingerea terapeutica. Dupa cum bine stiti, corpul nostru reactioneaza la notele muzicale. De aceea este indicat, ca terapeutul in masaj sa foloseasca muzica, in functie de starea celui ce vine la cabinet pentru terapie. In timpul sedintei, bratele terapeutului care se misca in ritmul muzicii si creaza astfel o stare de continua curgere si eliberare. Senzatiile persoanei venite pentru terapie, dar si a terapeutului, sunt de curatare in adancime , vitalizare, activandu-se vindecarea naturala a persoanei, la toate nivelele: fizic, emotional, mental , spiritual. Deseori la finalul sedintei, cei implicati, au o stare de inaltare si zbor. Va intrebati de ce? Pentru ca impletindu-se atingerile terapeutice cu ritmul muzicii, efectul este de extragere din adancime a balastului acumulat din cauza gandurilor noastre si eliminarea lui( despre cum pot gandurile sa ne influenteze viata si cum le putem folosi in beneficiul nostru, in curand in articolele din blogul LIGHT THERAPY pe care il gasiti la
http://lightmeditation-oamenisiingeri.blogspot.com/ .Astfel, se aduce armonia in corpul nostru si in intreaga structura energetica. In acelasi timp se elimina tensiunile si a blocajele emotionale, castigand in schimb, echilibru si armonie. Acest tip de masaj are efect atit in sfera fizicului, cit si in cea a psihicului.
Folosirea muzicii in terapie se numeste Meloterapie. Dar despre aceasta, la viitoarea noastra intalnire.
LUMINA si IUBIRE!
ALEXANDRA HINDA
LUMINA DIN NOI
“Mainile mele au mangaiat, prin masajul pe care-l fac oamenilor ce apeleaza la mine, nu numai trupurile, ci si sufletele… Cineva m-a intrebat cum de am ales aceasta meserie (pentru ca fizic este una din cele mai grele) Ii raspund acum: am ales masajul, pentru ca mangaierea si atingerea umana este modul meu de exprimare. Asa pot eu sa le multumesc oamenilor, pentru ca m-au ales pe mine, sa am grija de trupul lor. Ii respect si ii iubesc, pentru ca mi-au oferit ocazia de a merge mai departe prin viata, IUBIND… si daruind iubire. Am invatat, in aceasta perioada, ca cea mai sigura cale spre desavarsire este IUBIREA. Lacrimi de bucurie au fost in ochii mei, atunci cand am simtit prima data acest minunat sentiment si mi-am dat seama ca pot sa daruiesc din prea plinul inimii mele, si ca darul meu este acceptat.”
Asa am scris eu pentru prima data despre ceea ce fac. Si atunci …ca si acum, iubirea mea pentru aceasta meserie ma face sa zbor, sa dansez, sa cant … Sa visez cu ochii deschisi la o lume, in care atingerea umana sa aline orice suferinta. Boala sa fie doar un subiect de istorie… Si cred, cu toata forta inimii mele,ca acest lucru este posibil.
Atingerea umana este esenta masajului. Mainile celui care practica masaj isi dezvolta in timp, prin experienta, puteri de vindecare.Terapeutul in masaj ofera, prin serviciile sale, un mijloc de refacere a echilibrului fizic si energetic. Masajul poate fi o calatorie de autodescoperire, prin faptul ca ne arata: cum este sa ne simtim relaxati, in armonie cu noi insine si cu intregul univers, sa putem sa ne miscam si sa respiram in voie, sa constientizam ca “a trai” este superior lui “a supravietui”.
Masajul, poate fi o calatorie de autodescoperire, prin faptul ca ne arata: cum este sa ne simtim relaxati, in armonie cu noi insine si cu intregul univers, sa putem sa ne miscam si sa respiram in voie.
Masajul este o impartasire a atingerii si chiar daca, aparent este practicat doar la suprafata corpului, el patrunde pana in miezul fiintei.
Unul din marile avantaje ale masajului este acela, ca este la fel de placut pentru terapeut, precum si pentru cel care il primeste.Dar mai important este, ca atunci cand profesia se uneste cu iubirea pentru viata, amandoua impletindu-se cu dorinta, de a darui si a primi, prinde forta si se inalta LUMINA DIN NOI.
In randurile acestui blog, eu – HINDA ALEXANDRA, terapeut – mi-am propus, ca prin articolele postate, sa ofer celor interesati suficiente detalii, despre diferitele tehnici de masaj si beneficiile pentru organismul uman.Ca fiecare din cei doritori sa beneficieze de darul atingerii umane si beneficiile ei. Dar mai ales pentru a intelege valoarea acestei tehnici stravechi…
LUMINA SI IUBIRE!
Terapeut
ALEXANDRA HINDA
sursa:internet