joi, 11 iunie 2009

MASAJUL SHIATSU


































Masajul Shiatsu este una din tehnicile de masaj ce vin din Orient, din Japonia. O traducere mai aproape de un sens inteles de noi romanii, ar fi "exercitare de presiune aspra puncteloe cheie"
Ca instrumente de lucru se folosesc degetele ajutandu-se si de respiratie. Este o tehnica cu o atingere fina, dar cu rezultate benefice si penetrare energetica in interior. Foloseste diferite manevre dupa cum veti urmari si in filmuletele video ce vi le-am postat mai jos.

Shiatsu
este o tehnica de masaj din Japonia si foloseste combinarea tehnicilor de masaj oriental cu notiuni moderne de anatomie si fiziologie din medicina moderna. Datorita atingerii cu transmitere mult interiorul corpului, se poate spune ca este acupunctura fara ace. Pe un principu asemanator se lucreaza si cu presopunctura.S-a raspandit rapid datorita efectelor benefice in timp scurt , in Statele Unite si Europa.
Efectele masajului Shiatsu se vad repede prin faptul ca
echilibreaza psihic si emotional, avand efecte deosebite in prevenirea, alinarea sau vindecarea unor suferinte de natura fizica.
Manevrele folosite in masajul Shiatsu sunt tehnici de aplicare de presiune cu degetele, palmele sau cotul in punctele de acupunctura. Secundar, sunt folosite tehnici de stretching, tehnici de eliberari neurocraniene si tehnici din masaj clasic suedez.

Inca un avantaj pe care il are masajul Shiatsu este ca poate fi practicat aproape oriunde. Dar ideal este sa fie facut intr-o sala speciala, unde poate fi amenajat un loc in acest sens. In mijlocul naturii ar fi bine sa se evite sedinte de masaj, pentru ca atunci cand se lucreaza in aer liber, simturile sunt mai solicitate, ceea ce afecteaza si puterea de concentrare a practicantului
Shiatsu se practica pe sol pentru ca aceasta pozitie, prin diferitele puncte de lucru pe care le ofera solul (degetele de la picioare si genunchii), faciliteaza utilizarea puterii energetice a abdomenului. si nu doar pentru a da un aer exotic sedintei. Dar bineinteles pentru a sta in aceasta pozitie terapeutul practic
ant trebuie sa aibe o stare de sanatate la cote inalte, cu o flexibilitate foarte buna a articulatiilor si o energie proprie deosebita.
Shiatsu completeaza fericit remediile medicinei moderne, precum fizioterapia, homeopatia, filoterapia sau chiar psihoterapia, mentinand starea de sanatate prin unitatea si armonia ansamblului CORP SPIRIT MINTE. Shiatsu mai este supranumit si CALEA ECHILIBRULUI, cale ce stim ca este cea care duce la adevarata armonie necesara vietii.




























sursa:internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu